Sulu sulu portakalların tam mevsimi. Portakalın kabuğu neredeyse tüm tatlı ve hamur işlerine çok yakışıyor. Portakallı ıslak kek; bol portakal aromalı, yağsız oldukça hafif bir kek. Meyveli keklerden hoşlanıyorsanız tam size göre.:))
3 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1- Fırını 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
2- Yumurta ve toz şekeri kar gibi olana kadar iyice çırpın.
3- Portakalın kabuğunu beyaz kısmını almamaya dikkat ederek rendeleyin. Suyunu sıkın.
4- Portakal kabuğu rendesini, suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
5- Unu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın.
6- Kekinizi küçük boy bir tepsiye alın ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
7- 1 portakal kabuğu rendesi, 2 portakal suyu ve 2 kaşık toz şekeri birlikte 5-10 dakika kaynatın.
8- Kek fırından çıkar çıkmaz hazırladığınız şurubu kekin her tarafına eşit olarak dökün.
9- Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder