Alman pastası; rengi, kokusu ve lezzeti ile hafif mi hafif bir pasta. Pek çok kez yediğim halde en çok beğendiğim komşum Çiğdem'in yaptığı Alman pastasıydı. O da tarifi ortak bir arkadaşımız olan Mediha'dan almıştı. Biri bulmuş, biri pişirmiş, biri yemiş durumları. :))
Ben de denedim ve yine sonuç mükemmeldi. İkisine de bu güzel tarif için teşekkür ediyorum. Size de ısrarla bu tarifi tavsiye ediyorum.
ALMAN PASTASI
KEK İÇİN
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
60-70 gram tereyağı
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1- Fırını 170 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.
2- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin.
3- Küçük boy kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün.
4- Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
KREMA İÇİN
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1- Yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırın.
2- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
3- Ateşten alın, yağı ilave edin ve iyice çırpın.
4- Kek soğuduğunda ortadan ikiye kesin. Arasına kremayı yayın ve kapatın.
5- En üste pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder