GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ
4 adet yufka
750 gram ıspanak
4-5 adet havuç
250 gram kıyma
1 adet patates
1 kuru soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50-60 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz-karabiber
susam-çörek otu
1- Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları bir kaşık sıvı yağ ile hafifçe öldürün. Suyunu sıkıp ince kıyın.
2- Havuçları rendeleyin ve bir kaşık sıvı yağ ile hafifçe öldürün. Çok az tuz ekleyin.
3- Kuru soğanla kıymayı kavurun. Patatesi rendeleyin, ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin.
4- Fırını 180 derecede çalıştırın. Tereyağı eritin.
5- İlk yufkayı serin, fırça ile yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı serin ve onu da yağlayın.
6- Ispanakların hepsini yayın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
7- Üçüncü yufkayı ıspanakların üzerine serin ve yağlayın. Kavurduğunuz havucu serin.
8- Dördüncü yufkayı serip yağlayın ve kıymalı harcı serin.
9- Kenardan başlayıp sararak büyük bir rulo elde edin. İki-üç parçaya keserek tepsiye yerleştirin.
10- Rulonun her tarafına yumurta sarısı sürün, susam-çörek otu serpin.
11- Hiç bekletmeden 175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder