Lorlu kurabiye, yumuşacık lezzeti ile mutfaklarımızın klasik lezzetlerinden. Hamuruna kimi zaman portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, hatta damla sakızı eklenen bu kurabiyenin bana göre en güzel hali; en klasik hali.
LORLU KURABİYE
250 gram lor peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice ezin.
2- Karışıma lor peynirini ekleyin, hepsini iyice ezin.
3- Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin ve iyice yoğurun.
4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
5- Yağlanmış tepsiye dizin, üstlerine yumurta sarısı sürün,
6- 175 dereceye ayarlayıp kızdırdığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder