Lezzet dergisinde görüp denediğim bir tarif. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.
SÜTLÜ BULGUR PİLAVI
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı su
1,5 su bardağı süt
bi tutam tuz
bi tutam karabiber
1- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Yağlarla birlikte pilav tenceresine alıp hafifçe kavurun.
2- Bulguru ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
3- Suyu ve sütü ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin.
4- Ocağı kısın ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis edin.
1- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Yağlarla birlikte pilav tenceresine alıp hafifçe kavurun.
2- Bulguru ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
3- Suyu ve sütü ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin.
4- Ocağı kısın ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com
YanıtlaSilAyşegül hanım Hoş geldiniz.Çok teşekkür ederim. En kısa sürede sitenizi ziyaret edeceğim:))
YanıtlaSilfagor servisi olarak tarifinizi beğendik
YanıtlaSilhttp://fagorservisi.net/
Fagor servisi olarak sitenizi beğendik.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog
YanıtlaSilHidroponik