Bu gün süper bir kurabiye tarifi geliyor. Tadı tıpkı tahin helvaya benzeyen, ağızda kolayca dağılan hatta yerken hafifçe damağa yapışan, çayın-kahvenin yanına çok yakışan nefis mi nefis bir kurabiye. Misafiriniz geliyorum dedi, ocağa çayı koydunuz, çay demlenene kadar yapılan ve pişen son derece pratik bir tarif.
TAHİNLİ UN KURABİYESİ
1 bardaktan bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 Türk kahvesi fincanı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
1- Fırını 180 derece ısı, alt üst konumuna ayarlayın ve çalıştırın.
2- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve iyice karıştırın.
3- 3 bardak unu ekleyin, yoğurun. Hafif sert bir hamur olana kadar kalan unu eklemeye devam edin.
4- Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
5- Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.(Altları kızarmışsa pişmiş demektir.)
6- Sıcakken dağıldığı için tepside soğumasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder