20 Temmuz 2013 Cumartesi

SOYA SOSLU BALLI TAVUK


 
     "Bal ve tavuk mu ?" demeyin, deneyin. Tavuklar çıtır çıtır kızarıyor, içi yumuşacık oluyor ve inanın bal tadı filan almıyorsunuz. Misafirlerinize ana yemek olarak sunulabilecek olan bu tavuk yemeği; sosu ile birlikte bir gece dolapta bekletilirse çok daha lezzetli oluyor. Yemek davetinden bir gün önce hazırlanıp, misafirler gelmeden hemen önce fırına atılıveren pratik mi pratik bir tarif.
     Ben herhangi bir baharat, hatta tuz dahi kullanmadım. Bildiğiniz gibi soya sosu oldukça tuzlu bir sos ve sosun tuzu yeterli oluyor. Baharat kullanarak farklı lezzetler de elde etmeniz mümkün. 
     

     SOYA SOSLU BALLI TAVUK

     8-10 adet tavuk baget veya kalça
     yarım çay bardağı soya sosu
     2 çorba kaşığı bal


     1- Soya sosunu derin bir kaba alın. İçine balı ilave ederek iyice karıştırın.

     2- Tavuk parçalarını yıkayın ve kurulayın. 

     3- Sos ile tavukları iyice karıştırın ve bir gece buzdolabında bekletin.

     4- Tavuk bagetleri dolaptan alıp fırın poşetine yerleştirin.

     5- Fırını 180/200 derecede  çalıştırın. Fırın ısınınca tepsiyi fırına sürün.

     6- Tavukların  üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika) Sıcak servis yapın.





Hiç yorum yok: