14 Şubat 2014 Cuma

MOZAİK PASTA


   
 
     Mozaik pasta çocuk - büyük herkesin severek yediği bir lezzet. Sevmeyen var mı bilmem ama hemen  her anne mozaik pasta yapar, anne pastasıdır. Dışarıda yenen mozaik hiç bir zaman aynı zevki vermez, bu nedenle de evde yapılıp evde yenmelidir.
     Zaman zaman kendisini unutsak da, eski lezzetler hiç bir zaman tamamen unutulmuyor. Özellikle kızımın mozaik krizi tuttuğunda, bir kaç kez arka arkaya yapılır bizim evde. Yapıldığı ilk gün hemen biter, tekrar yapılır. Ta ki buzluğun köşesinde bir parça unutulmaya terkedilene kadar. Bu parça artık tatmin olunduğunun göstergesidir.:))
     Biz klasik şeklini çok seviyoruz ama zaman içinde içine katılan farklı malzemelerle çeşitlenmiştir. Değişik lezzetler elde etmek için, aşağıda verdiğim tarife limon veya portakal kabuğu, dövülmüş badem-ceviz-fıstık, çikolata kırığı gibi eklemeler yapabilirsiniz. Hatta bir kaşık likör (acı badem, kahve) ilave edebilirsiniz. Servisten önce üzerine çikolata sosu, hindistan cevizi serpebilirsiniz. 


      MOZAİK PASTA

     4 paket petibör bisküvi
     4-5 çorba kaşığı kakao
     2 su bardağı süt
     100 gram tereyağı (3-4 çorba kaşığı)
     1 su bardağı pudra şekeri
     1 paket vanilya
     1 yumurta (istenirse)

     1- Tereyağı hafif ısıda eritin, kakao ve pudra şekerini, vanilyayı, yumurtayı koyup iyice  karıştırın.

     2- Bisküvileri derin bir kaba kırıklayın, hazırladığınız karışımı bisküvilerin üzerine dökün.

     3- Tüm malzemeleri karıştırın.Strech film ile kapladığınız bir kalıba dökün.

     4- Hafifçe bastırarak şekil verin. Buzdolabının dondurucu kısmında bekletin.

     5- Servisten bir saat önce buzdolabına alın ve dilimleyerek servis yapın.


   



   

   

Yorum Gönder