20 Şubat 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ

   

     Haşhaşlı revani; çiğnedikçe çıtır çıtır ağızda patlayan lezzeti ile nefis bir tatlı. Yıllar önce bir arkadaşım sarı haşhaşla yapmıştı. Normal bir revani beklerken, sürpriz bir lezzetle karşılaşınca bir hayli şaşırmıştım. Sonra epey popüler bir tatlı oldu kendisi. Siz ister mavi isterseniz sarı haşhaş kullanın ama mutlaka bu lezzeti deneyin.
     Haşhaşlı revaniyi sade olarak, bir top dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz. Üzerine çırpılmış krem şanti sürebilirsiniz. Evde yapılmış muhallebi veya vanilyalı puding dökebilirsiniz.
    Ben üstüne hindistan cevizini çok yakıştırdım. Dövülmüş ceviz, badem gibi farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. 


     HAŞHAŞLI REVANİ

     4 yumurta
     1 su bardağı toz şeker
     1 su bardağı haşhaş tohumu
     1 su bardağı irmik
     1 su bardağıu sıvı yağ
     1 su bardağı un    

     ŞURUBU İÇİN
 
     1,5 su bardağı toz şeker
     3 su bardağı su

     ÜZERİ İÇİN
   
     1 paket vanilyalı puding
      Süt

     1- Şurup için şeker ve suyu bir tencereye alın. Bir taşım kaynatıp ılımaya bırakın.

     2- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     3- Yumurtaları karıştırma kabına kırın, şekeri ekleyin ve mikser ile iyice çırpın.

     4- Diğer malzemeler ekleyip karıştırın. Orta boy bir tepsiye dökün, ısınan fırına koyun.

     5- Üstü pembeleşince fırından alıp şurubu üstüne dökün.

     6- Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun olarak pişirip, üzerine dökün.

     7- En üstüne hindistan cevizi serperek buzdolabına alın. Soğuk servis yapın.


  

Yorum Gönder