2 Aralık 2013 Pazartesi

PORTAKALLI YAĞSIZ KEK


    Sulu sulu portakalların tam mevsimi. Portakalın kabuğu neredeyse tüm tatlı ve hamur işlerine çok yakışıyor. Portakallı ıslak kek; bol portakal aromalı, yağsız oldukça hafif bir kek. Meyveli keklerden hoşlanıyorsanız tam size göre.:))     
 
      PORTAKALLI YAĞSIZ KEK
   
     3 yumurta
     7 yemek kaşığı toz şeker
     7 yemek kaşığı un
     1 portakal kabuğu rendesi
     1 portakalın suyu
     1 paket kabartma tozu

    SOSU İÇİN

     1 portakal kabuğu rendesi
     2 portakal suyu
     2 yemek kaşığı toz şeker

 
     1- Fırını 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.

     2- Yumurta ve toz şekeri kar gibi olana kadar iyice çırpın.

     3- Portakalın kabuğunu beyaz kısmını almamaya dikkat ederek rendeleyin. Suyunu sıkın.

     4- Portakal kabuğu rendesini, suyunu  ekleyerek çırpmaya devam edin.

     5- Unu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın.

     6- Kekinizi küçük boy bir tepsiye alın ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

     7- 1 portakal kabuğu rendesi, 2 portakal suyu ve 2 kaşık toz şekeri birlikte 5-10 dakika kaynatın.

     8- Kek fırından çıkar çıkmaz hazırladığınız şurubu kekin her tarafına eşit olarak dökün.

     9- Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Yorum Gönder