25 Kasım 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE



     Tahinli, cevizli ağızda dağılıveren bir kurabiye tarifi vereceğim. Çok sevdiğim ve uzun zamandır yayınlamak istediğim bir tarif bu. Geçtiğimiz günlerde evimde ağırladığım sevgili komşularıma:))  yaptım ve onlar da beğenince hemen yazmaya karar verdim. 

     TAHİNLİ KURABİYE

     yarım su bardağı tahin
     yarım su bardağı sıvıyağ
     yarım su bardağı toz şeker
     2 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
     1 tatlı kaşığı tarçın
     1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
      2,5 su bardağı  un

     1- Fırını 150 dereceye getirin ve çalıştırın.

     2- Un dışındaki tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın.

     3- Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

     4- Yumurta sarısı büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.

     5- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.

     6- Kurabiyeler hafifçe pembeleşene kadar pişirin. 

     7- İyice soğuduktan sonra dikkatlice servis tabağına alın. (Sıcakken dağılıyorlar.)
     



Yorum Gönder