14 Kasım 2013 Perşembe

MEYVELİ KIŞ ÇAYI


     Kış aylarında ocağımızın üzerinden hemen hiç eksik olmayan çayımızın tarifini vermek istiyorum bu gün.  Kalabalık olduğumuzda, kocaman bir tencerede yapıp kepçe ile servis ediyoruz. Hemen her evde olan şifalı bitkiler ve meyvelerle hazırlanan bu çayı, içine bal ekleyerek içiyoruz. 
     Soğuk algınlığında da oldukça etkili olan bu kış çayını denemek için hasta olmayı beklemenize gerek yok. Hemen kaynatın ve için çünkü inanılmaz lezzetli.:))

     KIŞ ÇAYI

     1 adet elma
     1 adet ayva
     1 adet portakal veya mandalina
     yarım limon
     bi tutam ıhlamur
     1 adet çubuk tarçın
     1 parça kuru zencefil
     1 parça havlıcan
     3-4 adet karanfil

     1- Tüm meyveleri yıkayın. Kabuklarıyla birlikte iri parçalar halinde doğrayın.

     2- Tüm malzemeyi bir çaydanlık veya tencereye alın.

     3- 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

     4- Kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra altını kapatın ve sıcak servis yapın.


2 yorum:

hanife gençtürk dedi ki...

tarif sıcacık içini ısıtıyor eminim tadı da bir o kadar güzeldir eline sağlık

Unknown dedi ki...

Bi tutama hoş geldiniz. Yorumunuzda benim içimi ısıttı.:)) Çok teşekkür ederim.