25 Mayıs 2012 Cuma

KABAK MUSAKKA (KIZARTMADAN)

   
 
      Kızım yıllardır şu yemek tariflerini yaz der durur, inanın yazmak yemek yapmaktan daha zormuş. Nereden başlasam, nasıl yazsam diye düşünüyorum durmadan. Sonunda bugün mutfakta pişirdiğim yemekle başlamaya karar verdim.
     Kabak en sevdiğim sebzelerden biridir. Mevsimi dışında sebze kullanmadığım için, her bahar özlemle beklerim bu güzel sebzeyi. Bu hafta pazarda (Urla-İskele pazarı) mevsimin ilk yerli kabaklarını ve o narin çiçeklerini görünce de inanılmaz mutlu oldum.
     "Kabak tadı verdi." lafına da hiç itibar etmem. Kızartması, böreği, mücveri, musakkası, zeytinyağlısı, salatası, mezeleri, tatlısı, dolması...daha ne olsun. Hele bir de güzel çiçeklerinden yapılan dolması var ki tadına doyum olmaz. Anlayacağınız gibi pazardan epeyce bir kabak aldım. Ve bu gün kabak musakka yaptım.


    KABAK MUSAKKA (KIZARTMADAN)
  
     4 adet orta boy kabak
     200 gram kıyma
     1 büyük soğan
     3-4 diş sarımsak
     3 adet domates veya 1 bardak domates püresi
     1 tatlı kaşığı biber salçası
     1 tatlı kaşığı domates salçası
     2 kaşık zeytinyağı
     yarım demet maydanoz
     bi tutam tuz
     bi tutam karabiber


     1- Bir tavada kıymayı saldığı suyu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun.

     2- İnce kıyılmış soğan ve sarımsakları ilave edin, bir iki dakika daha kavurmaya devam edin.

     3- Salçaları bir fincan kadar su ile ezin, domatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin.

     4- Domatesler eridiğinde tuz ve karabiber ekleyip ocağı kapatın.

     5- Kabakları dilimleyip yayvan bir tencereye dizin. Tavadaki harcı kabakların üzerine yayın.

     6- En üste 2 kaşık zeytinyağı gezdirin. Doğranmış maydanozu serpin.

     7- Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.


  
Yorum Gönder