2 Ocak 2014 Perşembe

MAYONEZLİ TAVUKLU KANEPE



     Bazı tarifler vardır bir iki kez yapar ve unutursunuz, bazıları ise yıllarca hep mutfağınızda kalır. Bu gün  paylaşmak istediğim mayonezli tavuklu kanepe, benim yıllardır yaptığım ve her zaman beğeni alan bir tarif.  
     İlk denemeyi yapanlara tüm malzemeyi ince ince kıymak biraz oyalayıcı gelebilir. Mutfak robotu ile bu işlem yapılabilse de, malzeme sulanacağı için pek tavsiye etmem. Siz elinizin lezzetini katın derim. Hem çay sofralarında, hem de açık büfe davetlerde, her zaman kurtarıcı olan bu kanepeleri denemenizi şiddetle tavsiye ederim.:))   

       MAYONEZLİ TAVUKLU KANEPE

     1 adet tavuk göğsü
     5 çorba kaşığı mayonez
     4-5 adet orta boy kornişon turşu
     yarım demet dereotu
     1 adet taze soğan
     1 paket kare tost ekmeği

     1- Tavuğu haşlayın. Bıçak yardımıyla incecik kıyın.

     2- Turşuları, dereotunu, taze soğanın sadece beyaz kısmını  aynen tavuk gibi çok ince kıyın.

     3- Hepsini derin bir kaseye alın, mayonez ilave ederek karıştırın.

     4- Kıvamı çok koyu ise biraz daha mayonez ekleyip tadını kontrol edin.

     5- Tost ekmeklerini üçgen veya kare olarak kesin. Üstlerine harçtan sürün ve servis yapın.

     ***[Kanepelerin üstünü strech film ile kapatıp buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.]




Yorum Gönder