24 Ocak 2014 Cuma

NARLI BUĞDAY SALATASI



     Buğday salatası; özellikle çay saatlerinde misafirlerinize zevkle ikram edebileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir salata. Genellikle aşurelik buğdaydan yapılsa da benim tercihim hiç işlem görmemiş doğal buğdaydan yapılanı. Aşurelik buğdaya göre geç pişen ve daha diri olan doğal buğdayı kolay pişirebilmek için akşamdan bol su ile ıslatmak gerekiyor. Pişme süresi de haliyle biraz daha uzun oluyor. 
     Buğday salatası hazırlandıktan sonra buzdolabında 2-3 gün hiç bozulmadan kalabiliyor. Hatta bekledikçe lezzeti artıyor.


     NARLI  BUĞDAY SALATASI
   
     1 bardak haşlanmış buğday
     1 avuç iri dövülmüş ceviz
     yarım demet ince kıyılmış dereotu
     yarım demet ince kıyılmış  maydanoz
     1 çay bardağı nar tanesi
     zeytinyağı
     nar ekşisi
     bi tutam tuz

    1-Buğdayı bir gece önceden suya koyup bekletin.

    2-Üstüne çıkacak kadar su ilave edin, düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat haşlayın.

    3- Buğday fazla gelirse birer salatalık poşetlerle dondurabilirsiniz.
   
    4-Soğuyan buğdaya tüm malzemeyi ilave edip karıştırıp servis yapın.


   

Hiç yorum yok: