21 Mart 2014 Cuma

ALMAN PASTASI


     Alman pastası; rengi, kokusu ve lezzeti ile hafif mi hafif bir pasta. Pek çok kez yediğim halde en çok beğendiğim komşum Çiğdem'in yaptığı Alman pastasıydı. O da tarifi ortak bir arkadaşımız olan Mediha'dan almıştı. Biri bulmuş, biri pişirmiş, biri yemiş durumları. :)) 
     Ben de denedim ve yine sonuç mükemmeldi. İkisine de bu güzel tarif için teşekkür ediyorum. Size de ısrarla bu tarifi tavsiye ediyorum.

     ALMAN PASTASI

     KEK İÇİN
    
     2 yumurta
     1 çay bardağı toz şeker
     60-70 gram tereyağı
     yarım çay bardağı süt
     yarım çay bardağı yoğurt
     3 çay bardağı un
     1 paket kabartma tozu

     1- Fırını 170 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     2-  Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin.

     3- Küçük boy kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün.

     4- Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.

     KREMA İÇİN

     1 yumurta
     2 su bardağı süt
     2 çorba kaşığı toz şeker
     2 çorba kaşığı un
     1 paket vanilya
     1 tatlı kaşığı tereyağı

     1- Yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırın.

     2- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

     3- Ateşten alın, yağı ilave edin ve iyice çırpın.

     4- Kek soğuduğunda ortadan ikiye kesin. Arasına kremayı yayın ve kapatın.

     5- En üste pudra şekeri serpin ve servis yapın.




Yorum Gönder