22 Mart 2014 Cumartesi

FIRINDA KREMALI BROKOLİ



     Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri brokoli. Salatası, yemeği, çorbası yapılan,  hatta çiğ olarak tüketilen brokoli, bizim evde de seviliyor. En sevilen halini sorarsanız, fırında kremalı ve kaşarlı olarak yapılanı. Bu şekilde hazırlandığında, et veya tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğiniz harika bir garnitür oluyor. Yapılışı son derece basit; brokoli tuzlu suda hafifçe haşlayıp fırın tepsisine alınıyor. Üzerine krema gezdirip yaklaşık yarım saat daha fırında pişiriliyor. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, peynir eridiğinde fırından alıp sıcak servis yapılıyor. afiyetle yeniyor. :))

     
     FIRINDA KREMALI BROKOLİ

     yarım kg brokoli
     1 paket kremanın yarısı (100 ml)
     1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
     bi tutam tuz

     
    1- Tuzlu suda hafifçe haşladığınız brokoliyi tepsiye alın. Üzerine yarım  paket  krema dökün.

   
 
    2- 175 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

   

 
    3-  Üzerine rendelenmiş kaşar serpin, kaşar eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.


 
    4-  Kaşar peyniri eriyip hafifçe kızardığında, tepsiyi fırından alın ve sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok: