23 Mart 2014 Pazar

PEYNİRLİ YUMURTA



     Yumurta; kahvaltıların vazgeçilmezi bizim evde, özellikle de pazar kahvaltısında. En çok sevdiğimiz yumurta çeşitlerinden biri ise sahanda peynirli yumurta. 
     Azıcık sıvı yağ koyulan tavayı ocak üstüne alın, küçük bir parça tereyağı ekleyin. (Sıvıyağ tereyağının yanmasını önler.) Yağ kızınca, yumurtaları tavaya dikkatlice kırın. Yumurtaların beyazları pişmeye başlayınca, peynir dilimleri veya rendelenmiş peyniri tavaya ekleyin. Peynir eriyene ve yumurtalar istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
     Peynirli yumurtayı; beyaz peynir, tulum peyniri veya kaşar peyniri kullanarak yapabilirsiniz. Hangi peyniri kullanacağınız sizin damak tadınıza kalsa da, eriyen peynir kullanmanızı tavsiye ederim. 
     Yumurtamız hazır, gelelim şimdi yemeye. Bir parça ekmekle yumurtanın sarısını patlatırız. Beraberinde eriyen peynirler uzayarak gelir ve işte kahvaltı keyfi buna denir....:))


   

 Azıcık sıvı yağ koyulan tavayı ocak üstüne alın, küçük bir parça tereyağı ekleyin.Yağ kızınca, yumurtaları tavaya dikkatlice kırın.



        
        Yumurtaların beyazları pişmeye başlayınca, peynir dilimleri veya rendelenmiş peyniri ekleyin.




                  Peynir eriyene ve yumurtalar istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.




Hiç yorum yok: