18 Mart 2014 Salı

ŞEKERSİZ KEK (PEKMEZLİ KEK)

      

      Bahar gelince, hemen hepimizde bir hafifleme telaşı başlar. Deniz mevsimi açılmadan, fazla kilolardan hızla kurtulmak isteriz. Böyle bir durumda, beslenme listemizden ilk çıkarılan şeker olur. Ya aldığımız kararı bir süre uygulayıp, bir tatlı krizinde kendimize koyduğumuz yasakları deleriz. Veya; bir parça bir parça daha derken, bir süre sonra eski alışkanlıklarımız bizi esir alıverir.
     İşte bu gün sizlerle paylaşacağım tarif; tatlı krizlerinde güvenle tüketebileceğiniz bir kek-çörek. İçinde şeker yok, tam buğday unu ile yapılıyor. Üstelik ceviz, susam, incir gibi son derece faydalı kuru meyve ve tohumlar var hamurunda. Sağlıklı, besleyici ve tam un kullanıldığı için oldukça yoğun. Bu nedenle; bir dilim yediğinizde bile hem tatlı ihtiyacınızı karşılıyor, hem de gayet yeterli oluyor. Çörek tadındaki bu keki yapıp dilimleyin ve dondurun. Bir dilim çıkarın erisin, işte size çay saatinde, kahvenin yanında süper bir ara öğün.

     ŞEKERSİZ KEK (PEKMEZLİ KEK)

     3 yumurta
     1 çay bardağı pekmez
     3-4 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
     10 tane incir
     1 çay bardağı dövülmüş ceviz
     2 çorba kaşığı susam tohumu
     1 tatlı kaşığı toz tarçın
     1,5 su bardağı tam buğday unu
     1 paket kabartma tozu

     1- İncirleri ılık suda 10-15 dakika bekletin. Kurulayın ve küp küp kesin

     2- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     3- Yumurtaları  kırın, tereyağı ve pekmezi ekleyin. Mikser yardımı ile iyice çırpın.

     4- Tarçın, susam tohumu, dövülmüş ceviz ve doğranmış incirleri ekleyin ve karıştırın.

     5- Un ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzeme birbirine karıştığında yağlanmış kek kalıbına dökün.

     6- Batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirip soğumaya bırakın.

   

    

Hiç yorum yok: