19 Mart 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR YEMEĞİ


   Zeytinyağlı karnıbahar yemeği pek sık yaptığım bir yemek değildir. Kış mevsiminde bir ya da iki kez pişiririm, genellikle ne pişireceğimi şaşırdığım zamanlarda. Her seferinde, "Ne güzel bir yemek bu, daha sık yapmalıyım." diye düşünür sonra yine unuturum. Blogda yerini alsın da, ben de unutmayayım bir daha.:))

     ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR YEMEĞİ

     1 küçük karnıbahar
     1 adet havuç
     1 kuru soğan
     1-2 diş sarımsak
     1 patates(istenirse)
     1 yemek kaşığı salça (veya 1 su bardağı şişe domatesi)
     yarım Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
     bi tutam tuz

     1- Karnıbaharı çiçeklerine ayırın, sarımsakları soyup dilimleyin.

     2- Havucu ve patatesi küp küp doğrayın.

     3- Yemeklik doğranmış soğanı ve yağı yayvan bir tencereye alın. Orta ateşte hafifçe kavurun.

     3- Sarımsakları ve küp doğradığınız havucu ve patatesi ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun.

     4- Salçayı bir çay bardağı su ile ezin ve tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edin.

     5- Karnıbaharları ekleyin ve sos ile iyice karıştırın. 

     6- Tencerenin altını kısın, havuçlar ve karnıbaharlar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.


Yorum Gönder