Mevsiminde şevketi bostanın kuzu etli yemeğini sık sık yaparım ve en çok sevdiğim şekli de budur aslında. Ama zeytinyağlı-limonlu ve süzme yoğurtla yapılan salataları da pek bir güzel olur. Özellikle balık yanına meze arıyorsanız, şevketi bostan tam size göre.
ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI
yarım kg şevketi bostan otu
1 limon suyu
1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı
tuz
1- Şevketi bostanı çok iyi yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
2- Düdüklü tencereye alın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ile 35-40 dakika haşlayın.
3- Haşlanan şevketi bostanın suyunu süzüp servis tabağına alın.
4- Limon suyu ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder