17 Mart 2014 Pazartesi

ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI


     Mevsiminde şevketi bostanın kuzu etli yemeğini sık sık yaparım ve en çok sevdiğim şekli de budur aslında. Ama zeytinyağlı-limonlu ve süzme yoğurtla yapılan salataları da pek bir güzel olur. Özellikle balık yanına meze arıyorsanız, şevketi bostan tam size göre. 
   

     ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI

     yarım kg şevketi bostan otu
     1 limon suyu
     1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı
     tuz

     1- Şevketi bostanı çok iyi yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.

     2- Düdüklü tencereye alın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ile 35-40 dakika haşlayın.

     3- Haşlanan şevketi bostanın suyunu süzüp servis tabağına alın.

     4- Limon suyu ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu ilave edin. 


Hiç yorum yok: