6 Mart 2014 Perşembe

KREMALI HAVUÇLU KEK


   

     Havuçlu, tarçınlı, üstü kremalı, bol cevizli nefis bir kek tarifi vereceğim bu gün size.  Bazı lezzetler vardır; ilk kez yediğinizde vurulursunuz, tadı damağınızda kalır, işte bu kek onlardan birisi benim için. Size sık sık ne kadar becerikli komşularım olduğunu anlatıp duruyorum ya, işte bu tarif onlardan birine; sevgili Gülsüm'e ait.:)) Bu lezzetli keki mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
 
    HAVUÇLU KEK

     4 adet yumurta
     2 su bardağı toz şeker
     1 su bardağı dövülmüş ceviz
     1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
     2 su bardağı un
     1 paket kabartma tozu
     bi tutam tarçın

    KREMA (SOS) İÇİN

     500 ml süt
     1 yumurta
     1,5 çay bardağı toz şeker
     3 çorba kaşığı un
     1 çorba kaşığı tereyağı

     1- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.

     2- Dövülmüş cevizi, rendelenmiş havucu ilave edin ve karıştırın.

     3- Kabartma tozu ile birlikte elenen unu ve tarçını karışıma ekleyin.

     4- Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün, 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

     5- Kreması için; yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, muhallebi gibi pişirin.

     6- Pişen kremaya tereyağı ekleyip çırpın. Kek soğuduğunda sosu üzerine dökün.

     7- Dövülmüş ceviz ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.

   
Yorum Gönder