Havuçlu, tarçınlı, üstü kremalı, bol cevizli nefis bir kek tarifi vereceğim bu gün size. Bazı lezzetler vardır; ilk kez yediğinizde vurulursunuz, tadı damağınızda kalır, işte bu kek onlardan birisi benim için. Size sık sık ne kadar becerikli komşularım olduğunu anlatıp duruyorum ya, işte bu tarif onlardan birine; sevgili Gülsüm'e ait.:)) Bu lezzetli keki mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
HAVUÇLU KEK
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
bi tutam tarçın
KREMA (SOS) İÇİN
500 ml süt
1 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2- Dövülmüş cevizi, rendelenmiş havucu ilave edin ve karıştırın.
3- Kabartma tozu ile birlikte elenen unu ve tarçını karışıma ekleyin.
4- Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün, 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Kreması için; yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, muhallebi gibi pişirin.
6- Pişen kremaya tereyağı ekleyip çırpın. Kek soğuduğunda sosu üzerine dökün.
7- Dövülmüş ceviz ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder