15 Mart 2014 Cumartesi

ANNEANNE KURABİYESİ (EV KURABİYESİ)




     Bana göre en güzel kurabiye; klasik ev kurabiyesi, yani anneanne kurabiyesidir. Annemin kaşla göz arasında yapıp davul fırında pişirdiği, pişerken çıkan mis gibi kokuya dayanamayıp ağzımı yaka yaka yediğim kurabiye. Çocuklarım için en sık yaptığım kurabiye. Ne kadar büyüsem de, hala her yediğimde çocuk olduğum, mutlu olduğum kurabiye.
     
     ANNE KURABİYESİ (EV KURABİYESİ)

     2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstü için)
     1,5 su bardağı toz şeker
     1 su bardağı süt
     1 su bardağı sıvı yağ
     50 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
     1 adet portakal kabuğu rendesi
     1 adet portakalın suyu
     1 paket vanilya
     1 paket kabartma tozu
     yarım çay kaşığı karbonat
     5,5 su bardağı un

     1- Yumurtaları yoğurma kabına kırın.(Bir tanesinin sarısını ayırın.)

     2- Şekeri, sütü, sıvı yağı, tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve suyunu koyun ve iyice karıştırın.

     3- Karışan malzemelere; un, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

     4- Tüm malzemeleri ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.

     5- Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     6- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

     7- Kurabiyeler hafifçe kızarıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

     8- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri bir tel üzerine dizerek soğutun.

   


Hiç yorum yok: