5 Nisan 2014 Cumartesi

EV YAPIMI ZEYTİN EZMELİ CİPS



     Ev yapımı bu cipslerin müptelası olduk ailecek. Hem son derece hafif ve lezzetli, hem de sağlıklı. Yapımı inanılmaz kolay; iki yufka arasına zeytinyağı ile inceltilen zeytin ezmesi sürülüp kesiliyor ve doğru fırına. On beş- yirmi dakika içinde çıtır çıtır cipsler hazır. 
     Bu cipse kekik, biberiye, toz kırmızı biber gibi baharatlar ekleyerek lezzet farkı yaratabilirsiniz. Değişik dip soslarla ikram edebilirsiniz. Sinema, dizi veya maç izlerken yaptığınız cipslerle keyfinize keyif katıp, vicdan azabınızı yarıya indirebilirsiniz.:))

     EV YAPIMI ZEYTİN EZMELİ CİPS

     2 adet yufka
     3-4 çorba kaşığı zeytin ezmesi
     3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

     1- Zeytin ezmesi ile zeytinyağı iyice karıştırın.

     2- İlk yufkayı serin, bir fırça yardımıyla zeytin ezmesini yufkanın her yerine sürün.

     3- İkinci yufkayı üzerine kapatın. Bıçak veya mutfak makası yardımıyla istediğiniz şekilde kesin.

     4- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. (Üst üste gelmesin.)
  
     5- 180 derece ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.







Hiç yorum yok: