7 Nisan 2014 Pazartesi

LİMONLU PELTE




     Baharın başlamasıyla birlikte hava sıcaklıkları arttı, yavaş yavaş yaz geliyor. Sıcak yaz günlerinde bizi serinletecek, buz gibi ve hafif mi hafif bir tatlı tarifi vereceğim size; limonlu pelte. Pelte su, şeker ve nişastanın bir arada pişirilmesi ile elde edilen, jöle kıvamında bir tatlı. Hemen her türlü meyveyi kullanarak değişik pelte yapabilirsiniz. Limonlu, vişneli, portakallı, çilekli ilk aklıma geliverenler. Biz limonlu pelteye bayıldık, siz de umarım beğenirsiniz. -::))

     LİMONLU PELTE

     2 tane limon
     1 tane limon kabuğu rendesi
     7 çorba kaşığı pudra şekeri
     2,5 su bardağı su
     3 çorba kaşığı buğday nişastası

     1- Limonları suyunu sıkın, bir limon kabuğunu rendeleyin.

     2- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri, nişastayı bir tencereye alın ve karıştırın.

     3- Suyu ekleyin, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

     4- Ocaktan alın,suyla ıslatılmış servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.

     5- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın en az 2-3 saat bekletin.

     6- Üzerine limon kabuğu serperek servis yapın.

 
Yorum Gönder