19 Nisan 2014 Cumartesi

LİMONLU CHEESECAKE

   
 

     Bazı lezzetler  vardır; mutfağınıza girer ve yıllarca sizinle kalır. İşte bu gün vereceğim cheesecake tarifi de, böyle bir tarif. İlk çataldan itibaren sizi ele geçiren, mutluluktan mutluluğa sürükleyen, inanılmaz bir lezzet. Limonlu cheesecake tarifi ve resmi komşularımdan Gülsün'e ait. Beni böyle bir lezzetle tanıştırdığı için, sevgili komşuma çok teşekkür ediyorum. Ve limon sevenlere de, mutlaka bu tarifi denemelerini tavsiye ediyorum.:))

     TABAN MALZEMESİ
     2 paket Eti burçak bisküvi
     80-100 gram tereyağı

     İÇ MALZEMESİ
     yarım kg tatlı lor
     1 yumurta
     1 su bardağı toz şeker
     3 çorba kaşığı süzme yoğurt
     2 limon kabuğu rendesi ve suyu

     SOS MALZEMESİ
     1 su bardağı toz şeker
     3 çorba kaşığı nişasta
     2 limon kabuğu rendesi ve suyu
     2,5 su bardağı su

    YAPILIŞI

     1- Bisküvileri un haline getirin. Erimiş tereyağı ile ovalayıp kelepçeli bir kalıba bastırarak yayın.

     2- Yumurta ile şekeri çırpın. Tüm malzemeleri ekleyin, karıştırın ve karışımı kalıba dökün.

     3- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

     4- Sos malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak muhallebi gibi pişirin.

     5- Sos ılıyınca soğuyan kekin üzerine dökün ve buzdolabına alın. Bir gece bekletin.

     6- Servisten önce kalıbı çıkarıp servis tabağına alın.


                         
Yorum Gönder