14 Nisan 2014 Pazartesi

İKİ RENK HAVUÇLU KANEPE


   

  Çay soframı renklendirmek için ne yapabilirim diye buzdolabına bakarken  mor ve turuncu havuçları gördüm. Ve son dakika çay veya yemek davetlerinde görüntüsü ile konuklarınızın içini açacak bir kanepe çıktı ortaya. 

     İKİ RENK HAVUÇLU  KANEPE

     2 adet mor havuç (veya 1 adet pancar)
     2 adet turuncu havuç
     3-4 kaşık süzme yoğurt
     1 diş sarımsak
     2 çorba kaşığı sıvı yağ
     tost ekmeği
     3-4 dal maydanoz
     bi tutam tuz

     1- Tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve dörde bölerek minik kareler elde edin.

     2- Mor havucu ince rende ile rendeleyin ve bir kaşık yağ ile hafifçe soteleyin, soğumaya bırakın.

     3- Mor havuç ile sarımsaklı yoğurdu karıştırın, ekmeklerin üzerine sürün.

     4-Turuncu havuçları rendeleyin ve kalan sıvı yağ ile soteleyin, soğutun.

     5- Ekmeklerin üzerine birer çay kaşığı yerleştirin.

     6- Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Yorum Gönder