8 Nisan 2014 Salı

KURU YEMİŞLİ PARFE



     Görüntü olarak mozaik pastayı andıran, fakat ağzınıza aldığınız ilk lokmadan itibaren inanılmaz farklı ve harika bir lezzet; kuru yemişli parfe. Genellikle parfede yumurta, krema gibi malzemeler kullanılır. Bu tatlıda ise; kakaolu muhallebi pişirilip kuru yemişler ve bisküvi ile karıştırılıyor. Çiğ yumurta kullanılmıyor. 
     Tarif sayın Jale Balcı'ya ait olan "Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü" isimli kitabından aynen alıp denediğim bir tarif. Sıcak yaz günlerinde dondurma gibi ikram edebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm. Çünkü beğeneceğinizden 100/100 eminim.:))

     KURU YEMİŞLİ PARFE

     1 litre süt
     1 çorba kaşığı pirinç unu
     1 çorba kaşığı nişasta
     2 çorba kaşığı un
     1 su bardağı toz şeker
     50 gram tereyağı
     1 çorba kaşığı kakao
     2 tane portakal kabuğu rendesi
     2 çorba kaşığı file badem
     2 çorba kaşığı kuru kayısı (küp kesilmiş)
     2 çorba kaşığı kuru üzüm(küp kesilmiş)
     1 paket kakaolu bisküvi
     1 paket petit beurre bisküvi

     1- Bisküvileri derince bir karıştırma kabına kırıklayın.

     2- Bir tencereye pirinç unu, un, nişasta, şeker, kakaoyu koyun. Sütü azar azar ekleyin ve karıştırın.

     3- Tereyağı ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

     4- Tencereyi ocaktan alın, içine portakal kabuğu rendesi, file badem, kuru kayısı ve kuru üzümleri ekleyin.

     5- Muhallebi hafifçe ılıyınca içine bisküvileri ekleyip karıştırın.

     6- İnce uzun bir kalıbı strech film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı içine döküp buzlukta dondurun.

     7- İyice donduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.



Yorum Gönder