12 Nisan 2014 Cumartesi

LORLU KURABİYE



     Lorlu kurabiye, yumuşacık lezzeti ile mutfaklarımızın klasik lezzetlerinden. Hamuruna kimi zaman  portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, hatta damla sakızı eklenen bu kurabiyenin bana göre en güzel hali; en klasik hali. 
 

     LORLU KURABİYE

     250 gram lor peyniri
     1 adet yumurta
     1 su bardağı pudra şekeri
     2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
     2,5 su bardağı un
     1 paket vanilya
     1 paket kabartma tozu

     1- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice ezin.

     2- Karışıma lor peynirini ekleyin, hepsini iyice ezin.

     3- Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin ve iyice yoğurun.

     4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.

     5- Yağlanmış tepsiye dizin, üstlerine yumurta sarısı sürün,

     6- 175 dereceye ayarlayıp kızdırdığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

 

Yorum Gönder