21 Nisan 2014 Pazartesi

SÜTLÜ BULGUR PİLAVI

   

     Lezzet dergisinde görüp denediğim bir tarif. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.

     SÜTLÜ BULGUR PİLAVI

     1 su bardağı pilavlık bulgur
     1 adet kuru soğan
     2 adet kırmızı biber
     2 çorba kaşığı zeytinyağı
     1 çorba kaşığı tereyağı
     yarım su bardağı su
     1,5 su bardağı süt
     bi tutam tuz
     bi tutam karabiber

     1- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Yağlarla birlikte pilav tenceresine alıp hafifçe kavurun.

     2- Bulguru ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

     3- Suyu ve sütü ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin.

     4- Ocağı kısın ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis edin.







Yorum Gönder