17 Nisan 2014 Perşembe

TAVUKLU SALATA



     Haşlanmış tavuk göğsü, atom marul, kornişon turşu, mısır bir araya geliyor ve harika bir salata çıkıyor ortaya. Sayın Jale Balcı'ya ait olan "Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü" isimli kitabında görüp denediğim bir tarif. (Ben orijinal tarife havuç ekledim.) Tek başına bir öğün olabilecek lezzet ve besleyicilikte bir salata; tavuk salatası. İster yemek davetlerinde, isterseniz benim yaptığım gibi çay davetlerinde sunabilirsiniz konuklarınıza.

     TAVUKLU SALATA

     1 adet küçük boy atom marul
     2 parça haşlanmış tavuk göğsü
     1 kutu konserve mısır
     5-6 adet kornişon turşu
     1 orta boy havuç
     bi tutam tuz
     
     SOSU İÇİN
   
     5 çorba kaşığı mayonez
     4 çorba kaşığı yoğurt

     1- Tavuk etini haşlayıp didin. Üzerine tuz serpip karıştırın.

     2- Kornişon turşuları küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin.

     2- Marulu yıkayın, suyunun iyice süzülmesini bekleyip doğrayın.

     3- Sos malzemelerini bir kaseye alın ve iyice karıştırın.

     4- Çukur bir kaba havuç hariç tüm malzemeleri alın, sos ile karıştırın.

     5- Salatanızı servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş havucu serpin ve hemen servis yapın.



Yorum Gönder