3 Nisan 2014 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE



     Bu gün vereceğim tarif de yine olabildiğince sağlıklı bir tarif. Tam buğday unu, zeytinyağı ve kahverengi şeker ile yapılan bir kurabiye tarifi. Görüntüsünün aksine son derece lezzetli, ağızda kolayca dağılan kıtır kıtır bir kurabiye bu. Minik yuvarlaklar halinde hazırlanan kurabiyeler çayın ve kahvenin yanına çok yakışıyor ve  kapalı bir kavanozda uzun süre bayatlamadan saklanabiliyor.

     TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE

     2 adet yumurta
     7 çorba kaşığı kahverengi toz şeker
     1 çay bardağı zeytinyağı
     1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
     1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
     1 paket kabartma tozu
     2,5 su bardağı tam buğday unu

     1- Yumurtaları kırın, şeker ve yağı ekleyip iyice karıştırın.

     2- Dövülmüş cevizi, kuru üzüm, unu ve kabartma tozunu ekleyin.

     3- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

     4- Fırını 160 derecede ısıtın. Hamurdan minik yuvarlaklar yapın, tepsiye dizin.

     5- Ara sıra kontrol ederek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Hiç yorum yok: