28 Ocak 2013 Pazartesi

BALKABAKLI- LORLU MUHALLEBİLİ KUPLAR





     Harika lezzetiyle damak çatlatan bir tatlı, balkabaklı lorlu muhallebi.. Altındaki tabanı, üstündeki balkabağı püresi ve  arasında lorlu muhallebi ile yerken insanı kendinden geçiriyor.  
     Bu tatlının sadece muhallebisini kullanarak, çok farklı tadlar yaratabilirsiniz. Üzerine mevsim meyveleri kullanarak elde edeceğiniz püreleri koyabilirsiniz. Tatlıyı, ilk olarak sevgili komşum Ayşe'de üzeri vişne soslu olarak yemiştim ve çok sevmiştim.  Komşum İncila, bal kabağı, bisküvili taban ve yenilebilen çiçekler ile farklı bir yorum katmış. Balkabağı görünce bile çıldıran ben bu tatlıya bayıldım.. :))

    * Badem tozu için; bademleri sıcak suda bekletip kabuğunu soyun, rondoda un haline getirin.

     * Sadece muhallebiyi hazırlayıp, üzerine meyveli sos yaparak da sunabilirsiniz.

 
     BALKABAKLI- LORLU MUHALLEBİLİ KUPLAR

     Tabanı için:
   
     2 paket burçak bisküvi
     150 gr. tereyağı
     1 kahve fincanı badem tozu

     Muhallebi için:

     1 kg süt
     1 bardak şeker
     1 çorba kaşığı tepeleme un
     2 çorba kaşığı tepeleme irmik
     2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
     1 paket vanilya
      300 gr. lor peyniri ( pişirildikten sonra eklenecek)

     Balkabağı püresi için:

     yarım kg balkabağı
     2-3 çorba kaşığı toz şeker


     1- Taban malzemelerini rondo yardımı ile iyice karıştırın.

     2- Kelepçeli kek kalıbına karışımı iyice bastırarak yayın. 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

     3- Soğuyan tabanı parçalayarak kupların dibine yerleştirin.

     4- Muhallebi malzemelerini lor peyniri hariç bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin.

     5- Muhallebi pişince lor peynirini ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.

     6- Ilıyan muhallebiyi kuplara paylaştırın.

     7- Bal kabaklarını soyun, dilimleyin. Şekeri ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

     8- Yumuşayan kabakları püre haline getirin ve muhallebilerin üzerine yayın.

     9- Soğuk servis yapın.




Yorum Gönder