2 Ocak 2013 Çarşamba

HAVUÇLU PİLAV


     Pilav tarifi ve ben...  Hani bir efsane vardır ya, "güzel pilav yapan mutfakta her yemeği güzel yapar" diye. Sakın inanmayın, o sadece bir şehir efsanesi. Ben sade pirinç pilavı yapmayı pek sevmem ve sevmediğimden olsa gerek pek de mükemmel pilav yapamam.
     Bu gün tarifini vereceğim havuçlu pilav hem kolay yapılan hem de son derece lezzetli bir pilav.  Ben bile yapabildim.:))  Tarif sevgili Sahrap Soysal'ın, "Sevgilim Akşama Ne Pişirdin?" isimli kitabından:

     HAVUÇLU PİLAV

     2 su bardağı pirinç
     5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
     1 adet orta boy havuç
     1 adet kuru soğan
     1 diş sarımsak
     3 su bardağı sıcak tavuk suyu
     bi tutam tuz

   
     1- Pirinci 2 çay kaşığı tuz eklediğiniz ılık suda en az 1 saat bekletin, bol su ile yıkayın ve süzün.

     2- Dışını kazıdığınız havucu, soyulmuş kuru soğan ve sarımsağı rondo yardımıyla kıyın.

     3- Zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. Kıydığınız sebzeleri  ekleyip  2-3 dakika kavurun.

     4- Süzdüğünüz pirinci tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun.

     5- Pirinç şeffaflaşınca sıcak tavuk suyunu, tuzunu ekleyin.

     6- Pilav suyunu çekince, ocağı iyice kısıp 2-3 dakika daha pişirin.

     7- Ocaktan aldığınız pilav tenceresinin üzerine mutfak havlusu koyun ve 15-20 dakika dinlendirin.

     8- Pilavınızı pirinç tanelerini ezmeden karıştırıp tanelendirin. Sıcak veya ılık servis yapın.




Yorum Gönder