18 Ocak 2013 Cuma

BİZİM EVİN YOĞURTLU MAKARNASI


    Bizim evde en çok sevilen makarnalardan biri, yoğurtlu makarnadır. Bu makarna, pek çoğunuzun bildiği yoğurtlu makarnadan biraz farklı. Hiç yağ ilave edilmediği için, son derece hafif olan ve soğuk yenen bir makarna. Yaz sıcaklarında dolaptan çıkarıp serin serin yenen bu lezzetten, biz  kışın da vazgeçemiyoruz.
    Makarnayı diri olarak haşladıktan sonra, cam bir kaba alıp sık sık karıştırarak soğutuyoruz. Bu arada, yoğurdu su veya ayran ile inceltiyoruz. Tuz ve bir diş sarımsak ilave edip makarna ile yoğurdu buluşturuyoruz. Ağzını kapatıyoruz, hemen buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. 
   Makarnayı servis için çıkardığınızda, görüntü sizi hayal kırıklığına uğratmasın sakın. Çünkü makarnalar yoğurdun suyunu çekiyor. Burada yapılması gereken; biraz yoğurt veya ayran ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına almak.

    
     BİZİM EVİN YOĞURTLU MAKARNASI

     1 su bardağı makarna
     1 su bardağı su
     1 kase yoğurt
     1 çay bardağı ayran veya su
     1 diş sarımsak
     bi tutam tuz


     1- Makarnaların üzerine 1 bardak su ekleyin, suyu çekene kadar haşlayın.

     2- Yoğurda ayran veya su ekleyin iyice ezin. Tuzu ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.

     3- Makarna soğuyunca yoğurtla karıştırın ve buzdolabına kaldırın.

     4- Servis yapacağınız zaman biraz yoğurt ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.



Yorum Gönder