7 Ocak 2013 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI MUFFİN



    Daha önce bitter çikolata ile yaptığımız muffin (kağıtlı kek) tarifini beyaz damla çikolata ile yaptık. Sonuç mükemmel oldu. Aslında bu bir altyapı çalışmasıydı. Kızım, sevgili İlknur'un doğum günü için kurabiye canavarları yapmak isteyince, bu kekler yapıldı. Ama o kadar lezzetli oldular ki, kurabiye canavarları için bir ölçü daha kek yapmak zorunda kaldık. Yarın adım adım "kurabiye canavarı nasıl yapılır?" sorusunun cevabı..

     BEYAZ ÇİKOLATALI MUFFİN (10-12 ADET)

     2 yumurta
     1 su bardağı toz şeker
     1 çay bardağı süt
     1 çay bardağı yoğurt
     1 çay bardağı ayçiçek yağı
     2/3 çay bardağı eritilmiş tereyağı
     100 gram beyaz çikolata
     2 su bardağı un
     1 paket kabartma tozu
     1 çay kaşığı karbonat
     1 paket vanilya


     1- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.

     2- Sütü ve şekeri derin bir kapta 5-6 dakika çırpın.

     3- Üzerine sırasıyla yoğurdu, yumurtaları, çiçek yağını ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

     4-  Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu, karbonatı, kakaoyu ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.

     5- Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edin, hamuru muffin kalıplarına eşit olarak dökün.

     6- 35 dakika pişirin, soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın.

 
 

Hiç yorum yok: