21 Ocak 2013 Pazartesi

SUCUKLU YUMURTA


    Pişen bir sucuğun cızırtısına, kokusuna, görüntüsüne, tadına karşı koyabilen var mı bilmiyorum. Hele bir de yanında tazecik, çıtır çıtır bir ekmek varsa. Ekmeğin kabuğundan bir parça koparıp, yumurtanın göbeğine dalıyor ve bir parça sucukla birlikte ağzınıza atıveriyorsanız. :))


     SUCUKLU YUMURTA

     dilimlenmiş sucuk
     yumurta
     1-2 çorba kaşığı su
   
     1- Sucukları incecik dilimleyin.

     2- Tavaya serin ve üzerine bir iki çorba kaşığı su ekleyin, kısık ateşte pişmeye bırakın.

     3- Tavadaki su bitip sucuklar hafifçe yağını saldığında, yumurtaları kırın.

     4- Bir kapakla tavanın ağzını kapatın ve yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
     
      

Yorum Gönder