14 Ocak 2013 Pazartesi

FIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI



     Fırında çok az yağ ile sağlıklı ve lezzetli kızartmalar yapabilirsiniz. Kış mevsiminde; özellikle karnabahar, patates, havuç, pancar, bal kabağı, brokoli gibi sebzelerden hazırlanan fırında kızartma muhteşem oluyor. İster et yemeklerinin yanında garnitür olarak, isterseniz yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.  Üstelik son derece pratik ve çok kısa sürede hazırlanabiliyor. 
     İstediğiniz sebzeleri yıkayın ve doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yayın ve 180-200 derecede ısıttığınız fırına sürün. Arada bir tepsideki sebzeleri alt üst edin ve yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Ben karnabahar, patates, havuç, kırmızı biberle hazırladım bu kez fırında kızartmayı. Sebzeleri doğrarken aşağı yukarı aynı büyüklükte olmalarına dikkat ederseniz, pişme süreleri aynı oluyor. Bir de sebzelerin tek sıra halinde olması daha iyi sonuç alınmasını sağlıyor.

 
     FIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI

    1 küçük karnabahar
    3 orta boy havuç
    2 adet orta boy patates
    2 kırmızı biber (kapya biber)
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    bi tutam tuz


    1- Karnabaharı yıkayın ve çiçeklerine ayırın. Havuçların dışını kazıyın ve dilimleyin.

    2- Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın.

    3- Tüm sebzeleri derin bir kaseye alın. Üzerine yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

    4- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın. (Sebzeler fazla üst üste gelmemeli.)

    5- Önceden 200 derece ısıttığınız fırına sürün.

    6- Ara ara karıştırarak sebzeler kızarıp yumuşayana kadar pişirin.




Yorum Gönder