Sotelenmiş brüksel lahanası, bu sebzenin en lezzetli hali bana göre. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi, üzerine limon suyu ekleyerek salata olarak da tüketebilirsiniz. Sote yaparken ister zeytinyağı, isterseniz tereyağı kullanın. Ben sade halini çok sevdiğim için limon eklemedim. Ve tercihimi her zaman olduğu gibi zeytinyağından yana kullandım, nefis oldu.
BRÜKSEL LAHANASI SOTE
yarım kg brüksel lahanası
3-4 kaşık zeytinyağı
veya 2 kaşık tereyağı
bi tutam tuz
1- Lahanaların dış yapraklarını alın ve ortadan ikiye kesin. Yıkayın ve fazla suyunu akıtın.
2- Zeytinyağı yayvan bir tencereye alın ve kızdırın. Kızan yağa lahanaları atın.
3- Ara ara karıştırarak, lahanalar hafifçe pembeleşip yumuşayana kadar soteleyin.
4- Tuzunu ekleyip ocağı kısın. (Lahanalar hala sert ise yarım fincan su ekleyebilirsiniz.)
5- Sotelediğiniz brüksel lahanalarını servis tabağına alın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder