10 Ocak 2013 Perşembe

KARAMELİZE SOĞANLI KÖFTE


    Soğanı çok severim ve oldukça bol kullanırım. Köfte yoğururken, içine mutlaka soğan rendelerim. Bu gün bir farklılık yapıp önce soğanı kavurdum ve soğuduktan sonra köfteye ekledim. Karamelize olan soğan köftenin lezzetini katlamıştı.
   
    KARAMELİZE SOĞANLI  KÖFTE

     500 gram kıyma
     2 dilim bayat ekmek içi
     1 baş kuru soğan
     1 yumurta
     süt
     2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
     yarım demet ince kıyılmış maydanoz
     bi tutam tuz
     karabiber
     kimyon

 
    1- Kuru soğanı rendeleyin, maydanozu yıkayıp incecik kıyın.

     2- Ekmekleri sütle ıslatıp iyice sıkın.

     3- Kuru soğanı zeytinyağı ile kısık ateşte kavurun. Maydanozu ekleyip karıştırın.

    4- Soğuyan kavrulmuş soğanı ve diğer malzemeleri kıymaya ekleyip yoğurun.

    5- Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalara ayırıp istediğiniz şekli verin.

    6- Mümkünse buzdolabında 1-2 saat dinlendirin ki, tatlar birbirine karışsın.

    7- Yapışmaz bir tavaya iki kaşık sıvı yağ koyup kızdırın, köfteleri arkalı önlü kızartın.

    8-Veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp 200 derece fırında pişirin.

    



Yorum Gönder