8 Ocak 2013 Salı

KURABİYE CANAVARI

  
                
    İşte adım adım cup cake ile kurabiye canavarı yapımı. Bu tarifi kızım uyguladı ve resimledi. Aslında yakın zamana kadar mutfakla hiç ilgilenmemesine rağmen, birden içinden canavar çıktı. Hepimiz şaşkınlık ve hayranlıkla izliyoruz. Ne demişler, boynuz kulağı geçermiş.:))

    
     KURABİYE CANAVARI

     12 adet beyaz çikolatalı muffin
     1 paket sade pasta kreması
     2 damla mavi gıda boyası
     250 gram hindistan cevizi
     1 paket yuvarlak bisküvi
     beyaz şeker hamuru (gözler için)
     damla çikolata (25-30 adet)
  
     

     1- Öncelikle beyaz çikolatalı muffin tarifini uygulayın ve keklerinizin iyice soğumasını bekleyin.

    2- Dr. Oetker pasta kreması veya 1 paket krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. 

    3- Pasta kremasına 1  damla mavi gıda boyası ekleyip karıştırın.

    4- Yarım fincan suya 1 damla mavi gıda boyası ekleyin. Hindistan cevizlerini bu su ile renklendirin.

    5- Keklerin üst kısmından ağız yeri olacak şekilde kesik atın.

    6- Üzerine bir fırça yardımıyla kremadan sürün.

     7- Kremalı kekleri hindistan cevizine bulayın.

     8- Ağzının kesik kısmına yarım olarak kesilmiş bisküvi yerleştirin.

     9- Şeker hamurundan yuvarlaklar yapın ve ortasına  damla çikolata batırarak gözlerini hazırlayın.

     10- Gözleri hafifçe bastırarak yerlerine oturtun.
                                                                          














Hiç yorum yok: