15 Ocak 2013 Salı

SİGARA BÖREĞİ


     Sigara böreği; çocuk, büyük herkesin sevdiği çıtır çıtır bir börek. Hele bir de yeni kızartılmış ve sıcacıksa tadına doyum olmuyor. Anneme kahvaltıya gittiğimizde, annem bizim için yapmıştı bu börekleri. Kaç yaşına girerseniz girin, annenizin sizin için yaptığı hala lezzetli geliyor. Yerken çocuklar gibi şendik.:)) 
    Sigara böreğini, derin dondurucuda da rahatlıkla saklayabilirsiniz. Dondurmak için; strech-film serdiğiniz tepsiye tek sıra dizin. Donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alın.
    Bu börekte kullandığınız peynir yağlı olursa; hem lezzet ağır oluyor, hem de  kızarırken eriyen peynirler  dışarı çıkıyor ve yanıyor. Az yağlı beyaz peynir, çökelek, lor peyniri gibi çeşitler kullanmanızı tavsiye ederim. (Börek içine ilave edeceğiniz bir yumurta sarısı, eriyen peynirin dışarı akmasını engelliyor.)
     Kullanacağınız peynire, damak tadınıza göre; kıyılmış maydanoz, karabiber, dereotu, toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
     

     PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ

     2 tane yufka
     250- 300 gram yağsız peynir veya lor peyniri
     1 yumurta sarısı
     bi tutam kıyılmış maydanoz
     kızartmak için sıvı yağ

    1- Yufkaları üst üste serin ve dörde bölün. Her parçayı üçe ayırarak 12 üçgen elde edin.

    2- Peynir, yumurta sarısı ve maydanozu karıştırarak bir harç haline getirin.

    3- Üçgenin geniş tarafına iç harcı koyun. Yanlardan 2-3 cm kadar harcın üstüne  katlayıp sarın.

    4- Uç tarafına yapışması için su sürün.

    5- Kızartmak için, tavanın dibine bir cm kadar yağ koyup kızdırın.

    6- Börekleri yağa atın. Her tarafı hafifçe pembeleşene kadar çevirerek pişirin.

    7- Kızaran börekleri, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

     
      



Yorum Gönder