9 Ocak 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ



     Kereviz; ayva ve portakalla bir araya gelince ortaya çıkan lezzet inanılmaz! Koku ve tat olarak birbirini yukarılara çıkaran muhteşem üçlü. Ben kerevizi portakallı severim, ama portakalları hiç dilim olarak eklememiştim. Portakal kabuğunun aroması, yemeğe artı katmıştı. Pişirirken acaba demiştim, ama bir gün sonra tadına bakınca kendimden geçtim. Kereviz sevmem diyenleri bile, kerevize aşık edebilecek bir yemek oldu. Cümle çok mu iddialı? Deneyin:))


     ZEYTİNYAĞLI AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ

     3 adet orta boy kereviz
     1 adet kuru soğan
     1 adet havuç
     1 adet ayva
     1 adet portakal
     1 adet limon
     1 tatlı kaşığı toz şeker
     1 çay bardağı zeytinyağı
     bi tutam tuz

 
     1- Derin bir kaba su doldurun ve içine yarım limon suyu ilave edin.

     2- Soyup dilimlediğiniz kerevizleri limonlu suya atın.

     3- Soğanı soyun, yarım ay şeklinde kesin. Havucu soyun ve dilimleyin.

     4- Ayvayı ve portakalı soyup yarım ay şeklinde dilimleyin.

     5-Yayvan bir tencereye sırayla soğan, havuç, kereviz, ayva ve portakal dilimlerini dizin.

     6- Bir kasede zeytinyağı, şeker, yarım limon suyu ve tuzu karıştırın, sebzelerin üzerine dökün.

     7- Kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 25-30  dakika )

     8- Tencerenin kapağını hiç açmadan soğutun, mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın.

    
Yorum Gönder