19 Kasım 2012 Pazartesi

ELMALI ÇİKOLATA SOSLU TATLI



     Hem yapımı hem de sunumu son derece kolay bir meyveli, çikolatalı tatlı ile haftaya başlamak istedim. Tarif sevgili komşum Ayşe tarafından, İstanbul'dan ziyaretimize gelen çok özel konuğumuz için yapıldı.:))

     * Elmalar golden elma olursa tatlı daha lezzetli oluyor.

     * İsterseniz kahverengi şeker kullanabilirsiniz.
   

     ELMALI ÇİKOLATA SOSLU TATLI

     5 adet elma
     10 adet çokoprens
     toz şeker
     1 tarçın çubuğu
     2-3 adet karanfil
     1 paket çikolata sosu
     fındık, ceviz,..vs

 
     1- Elmaları soyun ve geniş bir tencereye çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde yerleştirin.

     2- Her birinin üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin.

     3- Tencereye bir fincan su, bir tarçın çubuğu, 2-3 adet karanfil ekleyin.

     4- Kısık ateşte elmalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.

     5- Çokoprenslerin her iki yüzünü tenceredeki haşlama suyuna batırın, servis tabağına alın.

     6- Elmaları, yuvarlak kısımları üste gelecek şekilde çokoprenslerin  üzerlerine yerleştirin.

      7- Çikolata sosunu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazırlayın.

      8-  Tatlının üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabına alın.

      9- Dövülmüş fındık, ceviz, toz antep vs. serperek soğuk servis yapın.




   
Yorum Gönder