Hem yapımı hem de sunumu son derece kolay bir meyveli, çikolatalı tatlı ile haftaya başlamak istedim. Tarif sevgili komşum Ayşe tarafından, İstanbul'dan ziyaretimize gelen çok özel konuğumuz için yapıldı.:))
* Elmalar golden elma olursa tatlı daha lezzetli oluyor.
* İsterseniz kahverengi şeker kullanabilirsiniz.
ELMALI ÇİKOLATA SOSLU TATLI
5 adet elma
10 adet çokoprens
toz şeker
1 tarçın çubuğu
2-3 adet karanfil
1 paket çikolata sosu
fındık, ceviz,..vs
1- Elmaları soyun ve geniş bir tencereye çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
2- Her birinin üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin.
3- Tencereye bir fincan su, bir tarçın çubuğu, 2-3 adet karanfil ekleyin.
4- Kısık ateşte elmalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
5- Çokoprenslerin her iki yüzünü tenceredeki haşlama suyuna batırın, servis tabağına alın.
6- Elmaları, yuvarlak kısımları üste gelecek şekilde çokoprenslerin üzerlerine yerleştirin.
7- Çikolata sosunu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazırlayın.
8- Tatlının üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabına alın.
9- Dövülmüş fındık, ceviz, toz antep vs. serperek soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder