16 Kasım 2012 Cuma

HAMUR KIZARTMASI (KEÇİ AYAĞI)

   Fotoğraf

    Yağda kızarmasına rağmen, bu kadar hafif ve içine yağ çekmeyen, başka bir hamur işi var mıdır bilmem? Hamur kızartmasının adı bizim evde keçi ayağı:)) Yanında peynir ve domatesle doyumsuz bir atıştırmalık.
   Annelerimizin bir dönem çok sık yaptığı, unutulmaya yüz tutan bu hamur kızartması. Şimdilerde, hem hamur işlerinden, hem de kızartmalardan uzaklaştığımız doğrudur. Arada sırada da olsa, kendinizi ve çocuklarınızı bu klasik lezzetten mahrum etmeyin.

  *Aşağıda verilen ölçüler yaklaşık dört kişilik. Kalabalıksanız ölçüyü çoğaltın.

   *Çok hızlı kızarıyor, bu nedenle hamurun hepsine şekil verdikten sonra kızartma işlemine başlayın.


    HAMUR KIZARTMASI ( KEÇİ AYAĞI)

     1 yumurta
     1 su bardağı yoğurt
     1 çay kaşığı karbonat
     1 çay kaşığı tuz
     aldığı kadar un
     kızartmak için sıvı yağ


     1- Yumurta, yoğurt, tuz ve karbonatı bir yoğurma kabına alıp karıştırın.

     2- Ele yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar  un ekleyerek yoğurun.

     3- Vaktiniz varsa, hamurun üstünü kapatın ve yarım saat dinlendirin.

     4- Hamuru fazla ince olmayacak şekilde açın, istediğiniz şekilde kesin.

     5- Kızartma tavasına, iki parmak derinliğinde sıvı yağ koyup kızdırın.

     6- Hamurları yağa atın ve kızartın. Peçete serdiğiniz servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

   
Yorum Gönder