13 Kasım 2012 Salı

PEYNİRLİ MAKARNA


  Makarna tek başına tüketilebileceği gibi; pek çok sos, peynir ve sebze hatta et, tavuk, balıkla  zenginleştirilebilen bir yiyecek. Böyle hazırlanan makarnalar tek başına bir öğün olabilir.
      Peynirli makarna ise makarnanın en basit ve yalın hallerinden biri. Kızımın tam bir makarna sever olması nedeniyle bizim evde de oldukça sık pişer makarna. Biz peynirli makarnayı karpuz veya üzümle yemeyi çok seviyoruz. Üzümle peynirli makarna yemeyi denemediniz mi? Hemen bir makarna yapmanızı, üzerine bolca peynir rendelemenizi ve yanında üzümle yemenizi tavsiye ederim.

  * Makarnada kullanacağınız peyniri damak tadınıza uygun olarak seçebilirsiniz.

  * Makarnaya tuz eklemeden önce peynirin tuzunu mutlaka kontrol edin.

  * Peynirli makarnaya ceviz ve doğranmış maydanoz çok yakışıyor.

  * Ben makarnada tereyağı- zeytinyağı karışımını kullanıyorum. Siz istediğiniz yağı kullanın.

  * Makarnayı paketin üzerindeki süre kadar haşlayın ve süzün.

  * Süzdüğünüz makarnayı yıkamazsanız daha lezzetli oluyor.

 
     PEYNİRLİ MAKARNA

    yarım paket makarna
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı rendelenmiş peynir (İzmir tulum)
    bi tutam tuz

 
    1- Derin bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuzu ve makarnayı ekleyin.

    2- Peyniri rendeleyin. Maydanozu yıkayın ve incecik kıyın.

    3- Yağı geniş bir tencerede eritin. Sıvı yağı ekleyip hafifçe kızdırın.

    4- Haşlayıp süzdüğünüz makarnaları tencereye alın ve karıştırın.

     5- Servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş peyniri serpin ve sıcak servis yapın.



Hiç yorum yok: