8 Kasım 2012 Perşembe

NİŞASTALI KEK



    Nişastalı kek anlatılmaz yaşanır.Pamuk gibi yumuşacık, ağzınıza atar atmaz eriyen bir dokuya sahip. Uzun zamandan beri yapmak istesem de, tembelliğim üstümde olduğu için yapmadığım keki dün yapıp fotoğrafladım. Canı tatlı isteyen bir aile ferdinden aldığım tehditler, itici güç olmuş olabilir. :))  Kekin soğumasını beklemeden yemek istediğimiz için, kalıptan çıkarırken biraz parçaladık. Çok yumuşak dokulu bir kek olduğu için iyice soğumasını beklemekte yarar var. Siz sabredebilirseniz bekleyin. 

    * İsterseniz 1 paket kabartma tozu veya limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.

    * 2 çorba kaşığı kadar file badem, dövülmüş fındık, ceviz ekleyebilirsiniz.

    * 1 küçük paket kakao ekleyerek kakaolusunu yapabilirsiniz.

    * Kakaolu nişastalı keki fırından çıkardığınızda, 1 bardak süt döküp ıslak kek yapabilirsiniz.

    * Bu kekin hamuru; normal kek hamurlarına göre oldukça sulu oluyor, gözünüz korkmasın.


     NİŞASTALI KEK

    3 yumurta
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı ayçiçeği yağı
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı buğday nişastası
    2 paket kabartma tozu
    1 su bardağı un 


    1- Fırını 160 dereceye getirin ve çalıştırın.

    2- Yumurtaları ve şekeri mikserle, beyazlayana kadar çırpın.

    3- Diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.

    4- İyice yağlanmış kek kalıbına dökün ve 30-35 dakika pişirin.

    5- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, dilimleyin.


Yorum Gönder