Kereviz, genellikle kokusu nedeniyle sevilmez. Portakal, kerevizin kokusunu ve keskin lezzetini hafifletip, nefis bir aroma veriyor. Ben zeytinyağlı kereviz pişirirken portakal suyu da kullanırım. Size de denemenizi tavsiye ederim.
* Kuru soğan yerine, 10-12 tane arpacık soğan kullanabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
2 adet orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 havuç
1 limon
1 portakalın suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
bi tutam tuz
1- Derince bir kaseye su doldurun ve yarım limon suyu ilave edin.
2- Kerevizleri soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyip limonlu suya atın.
3- Kereviz saplarının ve yapraklarının taze kısımlarını yıkayın, doğrayın.
4- Havucu ve soğanı soyup doğrayın.
5- Yayvan bir tencereye en alta soğan, üzerine havuç ve kereviz olacak şekilde sıralayın.
6- Sap ve yapraklarını doğrayıp en üste serin.
7- Yarım limon suyu, portakalın suyu, yağı, tuz ve şekeri bir kasede iyice karıştırın.
8- Hazırladığınız sosu tenceredeki sebzelerin üzerine gezdirin.
8- Hazırladığınız sosu tenceredeki sebzelerin üzerine gezdirin.
9- Kısık ateşte kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
10- Tencerenin kapağını hiç açmadan soğutun. Soğuk veya ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder