27 Kasım 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



 
     Kereviz, genellikle kokusu nedeniyle sevilmez. Portakal, kerevizin kokusunu ve keskin lezzetini hafifletip, nefis bir aroma veriyor. Ben zeytinyağlı kereviz pişirirken portakal suyu  da kullanırım. Size de denemenizi tavsiye ederim.

    * Kuru soğan yerine, 10-12 tane arpacık soğan kullanabilirsiniz.


    ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

     2 adet orta boy kereviz
     1 orta boy soğan
     1  havuç
     1 limon
     1  portakalın suyu
     1 kahve fincanı zeytinyağı
     1 çay kaşığı toz şeker
     bi tutam tuz

  
    1- Derince bir kaseye su doldurun ve yarım limon suyu ilave edin.

     2- Kerevizleri soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyip limonlu suya atın.

     3- Kereviz saplarının ve yapraklarının taze kısımlarını yıkayın, doğrayın.

     4- Havucu ve soğanı soyup  doğrayın.

     5- Yayvan bir tencereye en alta soğan, üzerine havuç ve kereviz olacak şekilde sıralayın.

     6- Sap ve yapraklarını doğrayıp en üste serin.

     7- Yarım limon suyu, portakalın suyu, yağı, tuz ve şekeri bir kasede iyice karıştırın.

     8- Hazırladığınız sosu tenceredeki sebzelerin  üzerine gezdirin.

     9- Kısık ateşte kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

     10- Tencerenin kapağını hiç açmadan soğutun. Soğuk veya ılık servis yapın.


Hiç yorum yok: