Kızımın pazar günü 5 çayı için yaptığı çikolatalı muffinler, keyfimize keyif kattı. Dışı kıtır, içi yumuşacık olan bu minik kağıtlı keklere hepimiz bayıldık. :))
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2/3 çay bardağı eritilmiş tereyağı
3-4 yemek kaşığı kakao
80-100 gram bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1- Fırını 160 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.
2- Sütü ve şekeri derin bir kapta 5-6 dakika çırpın.
3- Üzerine sırasıyla yoğurdu, yumurtaları, çiçek yağını ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
4- Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu, karbonatı, kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
5- Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edin, hamuru muffin kalıplarına eşit olarak dökün.
6- 35 dakika pişirin, soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder