Patatesli sulu köfte; salçalı koyu koyu suyu ile tam bir kış yemeği. Hem et, hem sebze içeren bu yemek; yanında güzel bir salata, turşu ve çıtır çıtır taze bir ekmek varsa harika oluyor. Özellikle kızımın favori yemelerinden olan sulu köfte, bizim evde sık sık pişiyor.
* Ben köfteleri yaparken ince bulgur kullanıyorum, isterseniz pirinç de kullanabilirsiniz.
* Köfteler çok yumuşaksa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.
* Bu yemeğin özelliği, bol salçalı olmasıdır. Salça miktarı az olduğunda aynı lezzette olmuyor.
* Yemeği kısık ateşte pişirin ve ara ara karıştırın, dibine yapışabiliyor.
* Pişme sırasında suyu koyulaşıyor ve azalıyor. Gerekirse sıcak su ilave edin.
PATATESLİ SULU KÖFTE
250-300 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 yumurta beyazı
2-3 çorba kaşığı ince bulgur
3-4 dal maydanoz
yarım çay bardağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
bi tutam karabiber
bi tutam tuz
1- Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Maydanozu yıkayıp incecik doğrayın.
2- Kıymaya soğan, yumurta beyazı, bulgur, maydanoz, tuz, karabiberi ekleyip yoğurun.
3- Kıvamı çok yumuşaksa biraz daha bulgur ilave edebilirsiniz.
4- Geniş bir tepsiye un serpin. Fındıktan büyük köfteler yapın, tepsideki unun üzerine atın.
5- Tepsiyi sallayarak, köftelerin her yerinin iyice unla kaplanmasını sağlayın.
6- Havucu ve patatesleri soyup yemeklik doğrayın.
7- Derin bir tencereye sıvıyağı alın, havuçları ilave edip hafifçe kavurun.
8- Patatesi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin.
9-Tencereye 5 bardak su koyup kaynatın. Su kaynayınca köfteleri ekleyin.
10- Sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak pişirin.
10- Sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder